Domácí svíčková za 60 minut

Venku je počasí nic moc a tak mám čas uvařit dětem poctivou domácí svíčkovou na smetaně.

Suroviny

  • 800 g zadního hovězího
  • 300 g mrkev,
  • 1 kg celer,
  • 300 g petržel 
  • 1 cibule
  • 6 lžíce cukru
  • 1/2 citronu 
  • 50 g oleje
  • kousek másla
  • 100 g uzené slaniny 
  • 500 ml smetany
  • 3 ks bobkového listu
  • 9 ks nového koření
  • 8 kuliček
  • tymián
  • bazalku
  • oregáno
  • sůl
  • 150 g rybízové marmelády

Postup přípravy receptu

Maso opečeme rychle na oleji a rozpuštěném másle. Podlijeme 0,5 l vody.  Přidáme koření a nakrájenou zeleninu. Osolíme. Následně v tlakovém hrnci svíčkovou na smetaně vaříme 40 minut.

Poté maso i koření vyjmeme, maso nakrájíme a omáčku rozmixujeme.

Svíčkovou na smetaně necháme vychladnout minimálně na 50°C. Přidáme cukr, citronovou šťávu a rybízovou marmeládu. 

Zjemníme smetanou a případně ještě dochutíme. V případě že se nám smetana srazí. Svíčková omáčka je moc teplá. Znovu rozmixujeme. 

Podáváme s houskovým knedlíkem a terčíkem z citronu a brusinek.

Video recept

Svíčková na smetaně
RSS
Facebook
YouTube